Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani

Dusty Cat d.o.o.

sedež podjetja: Dragočajna 70, 1216 Smlednik

Davčna številka: SI90101898

Matična številka: 9500359000

TRR: SI56 0284 3026 5601 991, Nova Ljubljanska Banka d.d.

e-mail: info@dustycat.si

Podjetje je registrirano pri Okrožnem sodišču v Ljubljani

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Dusty Cat so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Upravljalec spletnega trgovine Dusty Cat (v nadaljevanju “Dusty Cat” ali “spletna trgovina”) je podjetje Dusty Cat d.o.o., Dragočajna 70, 1216 Smlednik (v nadaljevanju “ponudnik”).

Z uporabo spletne strani se strinjate s pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila), zato vas prosimo, da si le-te preberete.

Podjetje Dusty Cat d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev poslovanja v spletni trgovini www.dustycat.si

Vrste uporabnikov

Pravico do nakupa v spletni trgovini Dusty Cat imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec geslo in uporabniško ime, s katerim se lahko prijavi v spletno trgovino. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori pod svojim profilom “moj račun”.

Dostopnost informacij

Spletna trgovina Dusty Cat se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene

Cene izdelkov v spletni trgovini Dusty Cat so izražene v evrih in ne vsebujejo stroškov dostave. Cene vsebujejo DDV – obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (podjetje je zavezanec za DDV).

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Dusty Cat ažurirajo in spreminjajo pogosto in hitro. V primeru, da artikli niso na zalogi, je to tudi jasno označeno.

Cena v spletni trgovini Dusty Cat je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Podjetje Dusty Cat d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino Dustycat.si in kupcem je sklenjena v trenutku, ko Dusty Cat kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Dusty Cat kot za kupca. Zaradi zagotavljanja točnosti dobave oz. točnosti podatkov lahko Dusty Cat pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Dusty Cat lahko kadarkoli odstopi od pogodbe, sklenjene z oddajo naročila, dokler naročilo ni bilo izročeno naročniku, saj lahko pride do nepredvidljivih težav, do različnih težav z zalogo oziroma naročilo iz kakšnih drugih razlogov ne more biti realizirano. V tem primeru se vrne kupnina v kolikor je bila že prejeta.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične, le da na drugem koraku v košarici odkljukate “Želim račun na podjetje” in vpišete potrebne podatke.

Načini plačila

Spletna trgovina Dusty Cat omogoča naslednje načine plačila:

 • s kartico ob zaključku naročila na spletni strani
 • bančnim nakazilom
 • paypal
 • plačilom po povzetju

Stroški pakiranja in dostave se obračunavajo glede na težo naročila in so vidni pred oddajo naročila. V primeru preklica naročila, ki je bilo že odposlano, je strošek preklica 3,95 eur. V kolikor stranka naknadno želi spremembo naročila, je strošek spremembe 1,99 eur. V primeru preklica naročila je strošek preklica 1,99 eur. V primeru neprevzetega paketa, ki je bil že odposlan, je kupec dolžan poravnati strošek poštnine 3,95 eur.

V primeru dostave paketa na bencinski servis ali katerokoli drugo paketno trgovino lahko le-ta stranki zaračuna nadomestilo za izročitev paketov in nadomestilo za odkupno poslovanje.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Izdaja računa

Spletna trgovina Dusty Cat po plačilu oz. pri dostavi naročenih artiklov kupcu posreduje račun v elektronski ali fizični obliki.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Kode za popust na naročilo

Koda za Popust na naročilo oz. promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Dusty Cat. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na naslovni strani spletne trgovine oz. na podstrani opisa posamezne akcije. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih ugodnosti do popusta na naročilo ali brezplačne dostave. Vsaka koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna. Promocijske kode niso združljive z ostalimi akcijami in se ne upoštevajo na že znižane izdelke, tudi če to ni izrecno navedeno pri posamezni akciji.

Koriščenje kode:

 • Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
 • V spletni blagajni na prvem koraku v polje ”promocijska koda” vpišite posamezno promocijsko kodo in kliknite ”potrdi”.
 • Za en nakup je možno uveljaviti le eno promocijsko kodo
 • Koda za Popust na naročilo: velja za nakup izdelkov in ne velja za stroške dostave razen v primeru, ko je eksplicitno določeno, da koda za popust na naročilo zajema tudi stroške pošiljanja. Koda za popust ne velja na že znižane izdelke.
 • Ko vpišete kodo za popust na naročilo, se vrednost kode za popust na naročilo avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Odstop od naročenega blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju na elektronski naslov (info@dustycat.si) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti nepoškodovano, neuporabljeno in neodprto blago, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik vrne blago na naslov: Dusty Cat d.o.o., Dragočajna 70, 1216 Smlednik. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila za vrnjene izdelke. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga in pa prvotni strošek pošiljanja naročenega blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Podjetje lahko kadarkoli odstopi od pogodbe, sklenjene z oddajo naročila, dokler naročilo ni bilo izročeno naročniku. V tem primeru se vrne kupnina v kolikor je bila že prejeta.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe oz. v 14 dneh od prejema vračila izdelkov.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se upošteva cena s popustom. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek.